De sensatie van Waarheid

Image

Kan jij de sensatie van waarheid herkennen en voelen? Waarheid is een sensatie hetzelfde als angst, vreugde en liefde. Ik kan de waarheid ervaren als een fysieke sensatie. Ik hoef niet te denken over of iets waar is of niet. Ik kan de waarheid waarnemen door mijn zintuigen en dat kan jij ook.

In mijn vorige blog schreef ik over de kracht van subtiliteit en de sensatie van genot. Hoe het bewust worden van subtiliteit mij meer genot, inzicht en leiding bracht in mijn leven. Bewust worden van subtiliteit geeft mij ook de mogelijkheid om “onder water te kijken”. Om te zien onder de oppervlakte, verder te kijken dan de sluier van illusie en Waarheid te voelen. Het is alsof ik mijn hele wezen en bewustzijn verbind met een veld van waarheid wanner ik verbonden en bewust ben van de subtiele boodschappen die ik ontvang via mijn zintuigen. Bewust verbonden zijn met mijn zintuigen versterkt mijn zesde zintuig: mijn intuïtie, het zien van de waarheid zonder te kijken. Ik kan vragen: Vertel ik de waarheid? Schrijf ik de waarheid? Spreekt iemand anders de waarheid? Is dit de waarheid? en ontvang de antwoorden door mijn sensaties.

Wat is waarheid?

Ik kan delen wat waarheid is voor mij. Naar mijn mening zijn er twee vormen van Waarheid.

Waarheid van de geest (het verstand): Ik weet dat iets waar is. De waarheid van de geest gaat over feiten over wat ik heb geleerd en ervaren op school en in het leven. Bijvoorbeeld: Ik heb geleerd dat de wereld rond is en niet plat. Ik heb ervaren dat vuur heet is en niet koud. Het gaat over wat ik geloof.

Waarheid van het hart: is de waarheid die, zoals ik graag beschrijf, komt van het centrum van alle centra. Komend vanuit de kern, de essentie van alle dingen en wezens. Voor mij is dit de Waarheid met een hoofdletter W. Ik ervaar deze waarheid door middel van sensatie en resonantie. Ik voel deze vorm van waarheid. Waarheid in deze zin is gerelateerd aan de afstemming van mij met mijn hogere zelf, het universum, god, liefde of hoe je het ook wilt noemen. Deze waarheid gaat verder dan de sluiers van illusie. Voorbij mijn verhalen, voorbij mijn mening, voorbij mijn waarneming van de dingen, voorbij…de illusie waarin ik leef. Deze waarheid Weet, zelfs wanneer mijn verstand het niet begrijpt. 1 en 2 wijzen op het essentiële verschil tussen iets dat waar is voor mij en de Waarheid. In dit blog wil ik dieper ingaan op de tweede vorm van waarheid, de Waarheid, komend uit het hart.

Dus, hoe kan ik de sensatie van waarheid waarnemen? Hoe voelt het? Hier zijn enkele voorbeelden van de kwaliteiten van de sensaties die ik ervaar:

Kwaliteiten van waarheid: Voornamelijk voelt het SCHOON, helder, zuiver, licht, open, liefde, expansief, gecentreerd, neutraal, als een stroom door mijn lichaam, begeleid met een diepe ontspannen ademhaling en mijn energieniveau blijft stabiel of verhoogt.

Kwaliteiten van onwaarheid: Voornamelijk voelt het VERVUILD , hard, dikke, zwaar, jeukend, spanning in mijn buik, mijn spieren trekken samen, mijn ademhaling is oppervlakkig, mijn emotionele energie intensiveert en mijn energieniveau neemt af.

Mijn bewustzijn van deze sensaties is afhankelijk van mijn bereidheid om de waarheid te ontvangen en met de waarheid en met wat er in het moment aanwezig is te zijn. Stel jezelf een vraag met de intentie de waarheid te ontvangen en neem een moment om het te voelen. Wat voel je? Welke kwaliteiten van de sensaties neem je waar? Een goede vraag om mee te spelen is, heb ik de waarheid verteld (over mezelf, over de ander, over iets)?Zelfs als je weet dat je de waarheid hebt verteld, vraag het alsnog en ervaar welke sensaties je ontvangt en wat ze je vertellen. Een andere vraag om mee te spelen is, wil ik dit of dat echt? Door jezelf vragen te stellen train je je lichaam, geest, emoties en spirit om de subtiele boodschappen van je sensaties te ontvangen en hen tot je te laten spreken. Na een tijdje hoef je deze vragen niet meer te stellen. Je zult het meteen “weten” via de stem van je lichaam en de verschuivingen die je ervaart in energie, omdat je bewustzijn is vergroot en je nu meer aanwezig bent in je lichaam en in het moment.

Handelen naar de waarheid is niet altijd leuk en fijn 🙂 De meeste tijd nodigt het me uit om uit mijn comfort zone te stappen en ideeën, wensen en verlangens die ik heb los te laten. Vaak gaan de sensaties voorbij mijn verstand. Door ervaring weet ik nu dat het een goed teken is, als je verstand er geen touw aan vast kan knopen. Het vraagt veel moed, vertrouwen en zelf- liefde om te handelen op basis van deze sensaties ook al weet ik nog niet waar het mij heen zal leiden. De grootste angsten die mij weerhouden om volledig en vrij te handelen naar deze waarheid zijn: wat andere mensen zouden kunnen denken van mij en de angst niet genoeg te hebben. Wat zijn de jouwe? Welke angsten houden jou tegen om te handelen naar de waarheid, jouw waarheid? Een voorbeeld dat ik zou willen delen is mijn vertrek naar de Verenigde Staten in augustus 2013 voor 4 weken vakantie. In de tweede week van mijn vakantie vertelde mijn sensaties, als een innerlijke stem, dat ik niet zou vertrekken naar Nederland op de geplande vertrekdatum. Ik zou langer blijven. Mijn verstand werd gek. Wat? Echt niet!!! Je hebt een baan, een appartement…je hebt eindelijk stabiliteit opgebouwd in Nederland…Je…Gaat… Naar…Huis!!! Pffff…ik kan je zeggen dit was een uitdaging. Mijn verstand wilde onmiddellijk dingen uitzoeken en uitpuzzelen mij kennende en al wetend wat ik zou besluiten, nog voordat ik het bewust door had, hahaha. De stem van het verstand is veel luider dan de subtiele stem van mijn lichaam. Maar de subtiele stem van mijn lichaam is zo veel meer krachtiger en intenser omdat het Waarheid resoneert. Nou…je weet waarschijnlijk al wat er gebeurd is. Ik bleef voor 3 maanden, gaf mijn baan op en de mogelijkheid bood zich aan mijn appartement te verhuren, en ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb! Ik heb vaker ervaren dat mijn verstand iets wilde en een subtiele sensatie mij vertelde, nee. Mijn verstand wilde het heel graag en probeert mij dan te overtuigen met dwingende verklaringen, beloften en overtuigingen om mijn gevoel te veranderen en te kiezen voor wat het wil en/of nodig heeft. Soms is er een deel van mij die hoopt dat het verstand wint en de waarheid kan overrulen…maar goed ik weet nu beter. Ik kan je vertellen dat mijn verstand vele redenen heeft om te verantwoorden waarom het geloof wat het gelooft en wil wat het wil. Ik weet nu dat de subtiele sensatie mijn waarheid is. Het vertelt me dat wat mijn geest wil of mijn ego op dat moment, niet voor mijn hoogste goed is. Er is niets mis om toch te kiezen voor de keuze van het verstand. Probeer alleen eens een keer te luisteren en te handelen naar het subtiele gefluister van de waarheid en zie wat of waar dat je brengt:-)

Tips voor het leven van Waarheid in de verschillende sferen:

Fysiek

 • Beweeg en dans in waarheid, luister naar de mogelijkheden van jouw lichaam.
 • Voed je lichaam met voedsel en dranken die in waarheid zijn met de behoeften van je lichaam.
 • Handel naar de stem van je lichaam.
 • Reinig je lichaam regelmatig van de binnenkant (cleanse) en de buitenkant (scrub).

Mentaal

 • Spreek en schrijf de waarheid naar jezelf en naar anderen.
 • Laat de verhalen los die zijn gecreëerd in je hoofd.
 • Wees je bewust van je gedachten en reinig ieder van hen. Zijn ze echt waar?

Emotioneel

 • Erken de emoties die je voelt als een energie (niet als een verhaal).
 • Wees trouw aan wat je voelt, laat alle emoties door je heen stromen.

Spiritueel

 • Breng Jezelf tot expressie. Wees Jezelf, authentiek en uniek.
 • Loop je eigen pad.
 • Maak keuzes uit liefde niet uit angst.
 • Houd van jezelf.

Conclusie: Lose your mind and come to your senses! 🙂

 

Met liefde en in waarheid,

Esther

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s